logo17

DOWNTOWN ONE


Downtown One është një qiellgërvishtëse e cila është e lokalizuar në zonën e Qarkut Qendror të Biznesit të Tiranës dhe në afërsi të qendrës së qytetit. Downtown One është ndërtesa e parë në Shqipëri që i është dhënë një certifikim LEED në nivelin gold nga SHBA. Projekti arkitektonik i Downtown One është projektuar nga studio arkitekturore me famë botërore MVRDV. Tipari më i spikatur i arkitekturës është gdhendja e hartës së Shqipërisë në zemër të fasadës dhe ndërthurja e ballkoneve e llozhave. Projekti i ndërtimit dhe HVAC u zhvillua nga studio me famë botërore ARUP.

Downtown One është ndërtesa më e lartë në Shqipëri me një lartësi prej 150 metrash dhe 40 kate, e përbërë nga apartamente, zyra, hapësira tregtare dhe 5 kate parkimi nëntokësore. Do të bëhet një shembull i dukshëm në Shqipëri se si të mbahet një destinacion i ndërgjegjshëm për mjedisin, i këndshëm, i rehatshëm dhe i shëndetshëm ku njerëzit mund të jetojnë, punojnë dhe blejnë.

Ky projekt i zhvilluar nga Kastrati Construction pritet të realizohet deri në vitin 2024.

Rreth Kompanise

Adresa

Bulevardi “Barjam Curri”, Tiranë

Website